Valpeplaner

Valper er født. Alle har fått nye hjem.

Er dere interessert i valp fra Bernerberries sender dere en mail der dere forteller litt om dere selv.

Alle tisper og hanner som brukes er nøye vurdert både i forhold til atferd, helse og utseende. Det er svært viktig å tenke helhet. Det hjelper lite med en vakker hund om den ikke har god helse. Noen garanti for frisk hund kan jeg imidlertid ikke gi. Det kan ingen. Her er det mye som spiller inn, men jeg gjør mitt ytterste for å avle frem friske hunder. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

Jeg forventer at dere som valpekjøpere behandler hunden med respekt, og ikke glemmer at hunden har sine instinkter som må ivaretas for at den skal få et så godt liv som mulig. Det er også et minstekrav at dere følger de, til enhver tid, gjeldende lover og retningslinjer for hundehold.

Mine valpekjøpere kan selvfølgelig ta kontakt med meg, når det skulle være, for hjelp og/eller støtte i forhold til hunden. Mange års erfaring som instruktør og med hunder av ulike raser gjør at jeg kan hjelpe med oppdragelse/trening og daglig stell av hunden. Skulle du ønske å delta på utstilling med hunden din hjelper jeg deg gjerne med alle forberedelser til det og kan være tilstede og hjelpe til om det ikke er for langt unna.

 Det settes også som et krav at hunden skal røntges for HD og AD ved 12 - 18 måneder. Dette er viktig for at avlsarbeidet skal kunne utvikles og for å kunne få så friske og sunne hunder som mulig.

Ved levering har valpene fra Bernerberries fått de ormekurer og vaksiner som er påkrevd, blitt ID-merket og har fersk helseattest. Valpene er registrert i NKK og kjøpekontrakt er en selvfølge. I tillegg får dere med valpepakke som inneholder mat til valpen for de første dagene, masse skriftlig informasjon og råd om det å ha valp/hund, og selvfølgelig oppfølging, hjelp og støtte hele hundens liv.

Ettersom hundehold og trening av hund har vært en stor del av hverdagen, førte det til at jeg startet utdannelse som hundeinstruktør i 2003. Etterhvert har jeg deltatt på flere ulike kurs for instuktører og kan idag holde flere ulike typer kurs. Mine områder er valpeutvikling, hverdagslydighet, brannvarsling, spor, blodspor, patruljesti, luktdiskriminering, handling, generelt pelsstell/utstillingsstell av Berner og hundens språk/atferd. Dette er noe av det mine valpekjøpere kan få hjelp og oppfølging til ved ønske og/eller behov.

Gjennom lek og kniving med sine søsken finner valpene ut hvordan de skal omgås andre. Hunder som får lite sosial trening i perioden 3 - 16 uker kan få problemer med andre hunder senere i livet. Valpene er med sin mor helt frem til de skal flytte, da lærer valpen hvordan den skal omgås voksne individer av samme art. De lærer også bitehemming (hvor hard de kan bite og når det er nok) noe som er viktig for oss. Det å innordne seg i flokk er også noe de lærer i denne perioden. Ca 4 uker gamle flytter valpene ut fra valperommet og inn i stuen. Der har de en stor valpegrind og blir kjent med de andre hundene våre, vanlige "huslyder" og besøkende.

Valpekjøpere kan få hilse på mor og valper tidligst når valpene er ca 4 uker gamle. Frem til da trenger den nye familien fred og ro.

Valper er lite skeptiske til ting og folk frem til 5-7 ukers alder. I 8 ukers alder får de en "skepsis-topp" - det er derfor en uheldig tid å skifte hjem akkurat da.

Valpene fra oss drar til sine nye hjem tidligst ved 9-ukers alder, helst 10-12 uker.

Levering av valper på denne alderen blir anbefalt av kjente "hundepersoner" som f.eks Anders Hallgren, David Selin og Turid Rugaas.