Litt om oss

Kari Herdlevær heter jeg, og er innehaver av kennelnavnet Bernerberries. Jeg og min mann, John, har til sammen mange 10-år med hundeerfaring med ulike raser. For tiden bor det 2 Berner Sennenhunder her hos oss. Vi har også 7 katter i husholdningen.

Min første Berner Sennenhund fikk jeg i 2002. Miss Bianca var nydelig både å se på og i lynne, så jeg visste da at jeg hadde funnet min rase. Både jeg og hundene trives best i skog og mark, mye tid går med på å trene spor, feltsøk og rundering. På denne måten ivaretas hundenes naturlige atferd og instinkter. Innimellom kan jeg også treffes på utstillinger.

Hundene våre lever sammen med oss som familiemedlemmer. De blir ikke satt i hundegård eller hundebur. Bur brukes kun i bil på grunn av sikkerheten til hundene. Det er svært viktig at hundene har det bra, derfor stilles det også høye krav til valpekjøpere.

Jeg er utdannet lærer og har jobbet i skole noen år. Hundehold og trening av hund har vært en stor del av hverdagen og gjorde til at jeg startet utdannelse som hundeinstruktør i 2003. Etterhvert har jeg deltatt på mange typer kurs for instruktører. Hunders språk og atferd er noe som jeg er spesielt interessert i, og jeg har på forespørsel utført vurdering av atferd til hund. Valpekjøpere kan få den hjelp og oppfølging som ønskes eller behøves.